ארטישוק ממולא בחזה עוף/הודו

מצרכים:

  1. 10 תחתיות ארטישוק קפואות
  2. 1/2 קילו חזה עוף טחון
  3. בצל מגורד סחוט
  4. 2 שיני שום כתושות
  5. 1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה וכוסברה)
  6. ביצה
  7. תבלינים: מלח, פלפל שחור, כמון, כורכום.
  8. לרוטב:
  9. 2 כפות שמן
  10. 2-3 שיני שום חתוך לפרוסות
  11. בצל קצוץ
  12. לימון סחוט
  13. 3-4 פרוסות לימון חתוכות דק
  14. 2 כוסות מים
  15. 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  16. תבלינים: מלח, פלפל, כורכום.

אופן ההכנה:

  1. מגרדים בצל וסוחטים מהנוזלים, מעבירים לקערה.
  2. מוסיפים לקערה עם הבצל את שאר מצרכי המילוי ומערבבים היטב.
  3. מכינים קציצות מהתערובת ומשדכים אותן לתחתיות הארטישוק.
  4. בסיר רחב מטגנים בצל עד להזהבה
  5. מוסיפים את השום ומתבלים במלח, פלפל וכורכום.
  6. מוסיפים לימון סחוט, פרוסות לימון דקות וכוסברה קצוצה ומטגנים כדקה.
  7. לבסוף, מוסיפים את המים ומבשלים כ- 30 דקות, עד לקבלת רוטב. טועמים ומתקנים תיבול.
  8. מוסיפים את תחתיות הארטישוק עם הבשר כך שהרוטב נוגע בבשר אך לא מטביע אותו
  9. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה ( יוצקים מעט רוטב על הבשר כל מספר דקות)

תוכן עניינים

מתכונים נוספים