מצרכים:
- 10 תחתיות ארטישוק קפואות
- 1/2 קילו חזה עוף טחון
- בצל מגורד סחוט
- 2 שיני שום כתושות
- 1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה וכוסברה)
- ביצה
- תבלינים: מלח, פלפל שחור, כמון, כורכום.
- לרוטב:
- 2 כפות שמן
- 2-3 שיני שום חתוך לפרוסות
- בצל קצוץ
- לימון סחוט
- 3-4 פרוסות לימון חתוכות דק
- 2 כוסות מים
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- תבלינים: מלח, פלפל, כורכום.
אופן ההכנה:
- מגרדים בצל וסוחטים מהנוזלים, מעבירים לקערה.
- מוסיפים לקערה עם הבצל את שאר מצרכי המילוי ומערבבים היטב.
- מכינים קציצות מהתערובת ומשדכים אותן לתחתיות הארטישוק.
- בסיר רחב מטגנים בצל עד להזהבה
- מוסיפים את השום ומתבלים במלח, פלפל וכורכום.
- מוסיפים לימון סחוט, פרוסות לימון דקות וכוסברה קצוצה ומטגנים כדקה.
- לבסוף, מוסיפים את המים ומבשלים כ- 30 דקות, עד לקבלת רוטב. טועמים ומתקנים תיבול.
- מוסיפים את תחתיות הארטישוק עם הבשר כך שהרוטב נוגע בבשר אך לא מטביע אותו
- מכסים ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה ( יוצקים מעט רוטב על הבשר כל מספר דקות)