בצק פילו ממולא בחזה עוף

 

מצרכים:

  1. 10 דפי פילו (מופשרים בחוץ או 12 שעות במקרר)
  2. בצל קצוץ
  3. 2 כפות שמן
  4. 500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות קטנות
  5. תיבול: 2 כפות סילאן, כפית כמון, כפית פפריקה מתוקה, 1/2 כפית מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

 

  1. מחמים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה..1
  2. מוסיפים את קוביות חזה העוף ומטגנים עד לשינוי צבע לבן.
  3. מתבלים ומערבבים.
  4. מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר במקרר.
  5. מחממים תנור ל190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
  6. מניחים דף פילו על משטח עבודה ומשמנים אותו בעזרת ספרי שמן.
  7. חותכים ל-4 חלקים שווים ומניחים אותם אחד מעל השני בצורה אלכסונית.
  8. מניחים במרכז 2 כפות מתערובת המילוי. מרימים את הקצוות וסוגרים לשקיק תוך כדי שמועכים את הקצוות כך שיצמדו זו לזו (להדק היטב).
  9. חוזרים על הפועלה עם יתר דפי הפילו.
  10. מניחים על נייר האפיה ומשמנים בעזרת ספריי שמן
  11. מכניסים לתנור לכ20 דקות, עד הזהבה.

 

 

 

תוכן עניינים

מתכונים נוספים