מצרכים:
- 10 דפי פילו (מופשרים בחוץ או 12 שעות במקרר)
- בצל קצוץ
- 2 כפות שמן
- 500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות קטנות
- תיבול: 2 כפות סילאן, כפית כמון, כפית פפריקה מתוקה, 1/2 כפית מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
- מחמים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה..1
- מוסיפים את קוביות חזה העוף ומטגנים עד לשינוי צבע לבן.
- מתבלים ומערבבים.
- מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר במקרר.
- מחממים תנור ל190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
- מניחים דף פילו על משטח עבודה ומשמנים אותו בעזרת ספרי שמן.
- חותכים ל-4 חלקים שווים ומניחים אותם אחד מעל השני בצורה אלכסונית.
- מניחים במרכז 2 כפות מתערובת המילוי. מרימים את הקצוות וסוגרים לשקיק תוך כדי שמועכים את הקצוות כך שיצמדו זו לזו (להדק היטב).
- חוזרים על הפועלה עם יתר דפי הפילו.
- מניחים על נייר האפיה ומשמנים בעזרת ספריי שמן
- מכניסים לתנור לכ20 דקות, עד הזהבה.