מצרכים:
- 4 עלי פילו
- ספריי שמן
למילוי: - 40גרם שקדים טחונים
- 40גרם פיסטוקים טחונים
- 2 כפות סוכר
לרוטב: - 1/3 כוס מים
- 2 כפות סוכר
- כף דבש
- טיפה מי ורדים
- כפית מיץ לימון
אופן ההכנה:
1. מרססים על העלים מעט ספריי שמן ומניחים אחד על השני.
2. מפזרים את המילוי לאורך הצלע הארוכה של העלים, קרוב לקצה.
3. גלגלים את כל העלים יחד לרולדה. מרססים מעט ספריי שמן מעבירים את הרולדה לתבנית. חותכים ל-12 חתיכות.
4. מכינים את הסירופ: מרתיחים 1/3 כוס מים יחד עם הסוכר והדבש למשך 10 דקות. לקראת הסוף מוסיפים כפית מיץ לימון. מומלץ להוסיף טיפה אחת של מי ורדים. מצננים את הסירופ במקרר עד שהבקלאווה יוצאת מאפייה.
5. אופים על חום של 180 מעלות, טורבו, למשך כ-20 דקות.
6. מיד כשהבקלאווה יוצאת מהתנור, שופכים עלייה את הסירופ שהכנו.
מחכים שיתקרר.