מצרכים:
- 2 כפות קמח עדשים
- 1/2 כוס מים
- בצל קטן קצוץ
- פטריות טריות קצוצות
- 1/4 כוס עשבי לפי הטעם: פטרוזיליה, כוסברה, שמיר ובצל ירוק
- 2 כפיות שמן זית
- תבלינים – מלח, פלפל
אופן ההכנה:
- בקערה מערבבים את הקמח והתבלינים, מוסיפים מעט מים ומערבבים עד למרקם משחתי.
- מוסיפים את יתר המים, כפית שמן זית ואת עשבי התיבול ומערבבים היטב.
- מטגנים בכפית שמן זית את הבצל קצוץ והפטריות להשחמה.
- מוזגים את הבלילה על הפטריות והבצל.
- מטגנים מספר דקות והופכים על מנת לצרוב את הצד השני.