מצרכים:
- 1/2 ק"ג קמח
- 2 כפות סוכר
- כוס מים חמימים
- 1/4 כוס שמן קנולה
- כפית מלח דק
למילוי:
- ספריי שמן
- 500 גרם בשר בקר טחון
- בצל גדול קצוץ
- 3 שיני שום קצוצות
- תבלינים: כפית מחוקה מלח, כפית פפריקה, 1/4 כפית פלפל שחור
- ביצה לזיגוג
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל רכיבי הבצק, מלבד המלח בקערת מיקסר עם וו לישה למשך כ-7 דקות, עד שנוצר בצק גמיש ורך.
- מוסיפים את המלח ולשים כדקה.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה לפחות שעה או עד שהבצק מכפיל את עצמו.
- מכינים את המילוי: במחבת רחבה מטגנים את הבצל ואת השום.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו.
- מוסיפים את התבלינים ואת רסק העגבניות ומערבבים.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבניות בנייר אפייה.
- מחלקים את הבצק ל-10 כדורים. משטחים כל כדור.
- שמים בו 1-2 כפות מילוי וסוגרים היטב לצורת כדור ממולא.
- מעבירים את הכדורים לתבנית ומברישים כל כדור בביצה טרופה.
- מניחים לתפיחה שנייה של 15 דקות.
- אופים את הלחמניות עד הזהבה, 25 דקות.