לחמניות ממולאות בבשר

8 יחידות

מצרכים:

  1. 1/2 ק"ג קמח
  2. 2 כפות סוכר
  3. כוס מים חמימים
  4. 1/4 כוס שמן קנולה
  5. כפית מלח דק

למילוי:

  1. ספריי שמן
  2. 500 גרם בשר בקר טחון
  3. בצל גדול קצוץ
  4. 3 שיני שום קצוצות
  5. תבלינים: כפית מחוקה מלח, כפית פפריקה, 1/4 כפית פלפל שחור
  6. ביצה לזיגוג

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל רכיבי הבצק, מלבד המלח בקערת מיקסר עם וו לישה למשך כ-7 דקות, עד שנוצר בצק גמיש ורך.
  2. מוסיפים את המלח ולשים כדקה.
  3. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה לפחות שעה או עד שהבצק מכפיל את עצמו.
  4. מכינים את המילוי: במחבת רחבה מטגנים את הבצל ואת השום.
  5. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו.
  6. מוסיפים את התבלינים ואת רסק העגבניות ומערבבים.
  7. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבניות בנייר אפייה.
  8. מחלקים את הבצק ל-10 כדורים. משטחים כל כדור.
  9. שמים בו 1-2 כפות מילוי וסוגרים היטב לצורת כדור ממולא.
  10. מעבירים את הכדורים לתבנית ומברישים כל כדור בביצה טרופה.
  11. מניחים לתפיחה שנייה של 15 דקות.
  12. אופים את הלחמניות עד הזהבה, 25 דקות.

תוכן עניינים

מתכונים נוספים