מרק אפונה

 

מצרכים:

  1. 2 כוסות אפונה יבשה (250 גרם)
  2. 2 כפות שמן 
  3. 2 גזרים חתוך לריבועים
  4. בצל גדול חתוך לריבועים
  5. קישוא חתוך לריבועים
  6. 3 מקלות סלרי
  7. 3 שיני שום קצוצות
  8. 5-6 כוסות מים
  9. תבלינים: כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. שוטפים ומשרים את האפונה כשעה.
  2. בסיר עמוק מטגנים בצל, גזר, קישוא, סלרי ושום על אש בינונית נמוכה.
  3. מוסיפים את האפונה ומתבלים במלח ופלפל שחור. מוסיפים את המים.
  4. מעלים לאש גבוהה ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש קטנה, מכסים ומבשלים עד לריכוך.
  5.  טוחנים בעזרת בלנדר.

תוכן עניינים

מתכונים נוספים