מצרכים:
- 2 כוסות אפונה יבשה (250 גרם)
- 2 כפות שמן
- 2 גזרים חתוך לריבועים
- בצל גדול חתוך לריבועים
- קישוא חתוך לריבועים
- 3 מקלות סלרי
- 3 שיני שום קצוצות
- 5-6 כוסות מים
- תבלינים: כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
- שוטפים ומשרים את האפונה כשעה.
- בסיר עמוק מטגנים בצל, גזר, קישוא, סלרי ושום על אש בינונית נמוכה.
- מוסיפים את האפונה ומתבלים במלח ופלפל שחור. מוסיפים את המים.
- מעלים לאש גבוהה ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש קטנה, מכסים ומבשלים עד לריכוך.
- טוחנים בעזרת בלנדר.