מצרכים:
- בצל קטן קצוץ
- 2 כפות שמן
- שיני שום קצוצות 3
- ראש כרובית קצוץ
- קישואים קטנים קלופים 2
- כוסות מים רותחים 6
- כוס עלי פטרוזיליה
- תבלינים: כפית וחצי מלח, פלפל שחור, חצי כפית כמון.
אופן ההכנה:
- מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל. מוסיפים את השום ומערבבים כדקה.
- מוסיפים כרובית קצוצה, קישוא ומים רתוחים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.
- מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים עם מכסה במשך 40 דקות. עד שהירקות מתרככים.
- טוחנים בעזרת מוט בלנדר עד לתערובת חלקה. מחזירים לאש ומתבלים במלח, כמון ופלפל שחור. מוסיפים עלי פטרוזיליה ומשלים עם מכסה במשך 10 דקות נוספות. טועמים ומשפירים טעמים.