מצרכים:
- 2 בצלים
- 2 שיני שום
- 5 קישואים חתוכים דק
- 4 גזרים חתוכים דק
- 1/2 בטטה חתוכה דק
- 1/4 דלעת חתוכה דק
- עלי סלרי קצוצים
- 3 כפות שמן
- תבלינים: מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
- קוצצים דק את הבצל ושום ומטגנים.
- מוסיפים את הסלרי והקישואים עד להשחמה.
- אחריהם את הבטטה והדלעת עד להשחמה.
- מחסים 2/3 מהירקות במים (פחות מגובה הירקות) ומביאים לרתיחה.
- סוגרים את הסיר מורידים לאש נמוכה ומבשלים עד שהכל רך, מתפרק.
- טוחנים את המרק ורק אז מטבלים במלח ופלפל