מצרכים:
כוס וחצי עדשים ירוקות שהושרו ונשטפו (להשרות את העדשים כשעתיים לפני)
בצל קצוץ
גזר קצוץ דק
כף שמן
4-3 שיני שום קצוצות
כוס עלי כוסברה
מקל סלרי קצוץ
8 כוסות מים רותחים
כף רסק עגבניות
תבלינים: כף כמון, כף פפריקה מתוקה, מלח ופלפל (ניתן להוסיף 2 עלי דפנה)
אופן ההכנה:
1 .מטגנים בסיר בצל עד להזהבה. מוסיפים גזר ושום ומערבבים כ-2 דקות.
2 .מוסיפים עדשים, רסק עגבניות ומוזגים את המים החמים.
3 .על אש גבוהה מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה עד שהעדשים מתרככות.
4 .מוסיפים כוסברה, סלרי ותבלינים, מערבבים ומבשלים כ-5 דקות.
5 .את המרק ניתן לטחון בעזרת מערבל מזון לקבלת מרקם סמיך יותר.