עוגת שיש קקאו

 

מצרכים:

2 ביצים בטמפ' החדר

2 כפות שמן

3/4 כוס מיץ תפוזים / 3/4 כוס חלב

1.5 כוסות קמח תופח 

3/4 כוס סוכר 

כף אבקת קקאו גדושה  

מעט אבקת סוכר 

תבנית אינגלייש-קייק

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים מראש תנור ל-170 מעלות.
  2. לערבב בקערה את ביצים, מיץ תפוזים, שמן
  3. לערבב את שאר המצרכים בקערה (קמח תופח, סוכר)
  4. מחברים את שתי התערובות ויוצרים עיסה אחידה.
  5. שופכים 2/3 מהתערובת לאינגלישקייק. ל- 1/3 שנותר מוסיפים כף קקאו.
  6. שופכים את התערובת שנותרה (עם הקקאו) לאינגלישקייק. בעזרת מזלג  יוצרים תנועות מעגליות – שילוב בין שני הצבעים.
  7. אופים כ- 30 דקות או עד שהקיסם יוצא יבש עם מעט פרורים.
  8. מחכים מעט שהעוגה תתקרר. מפזרים מעט אבקת סוכר. 

תוכן עניינים

מתכונים נוספים