מצרכים:
2 ביצים בטמפ' החדר
2 כפות שמן
3/4 כוס מיץ תפוזים / 3/4 כוס חלב
1.5 כוסות קמח תופח
3/4 כוס סוכר
כף אבקת קקאו גדושה
מעט אבקת סוכר
תבנית אינגלייש-קייק
אופן ההכנה:
- מחממים מראש תנור ל-170 מעלות.
- לערבב בקערה את ביצים, מיץ תפוזים, שמן
- לערבב את שאר המצרכים בקערה (קמח תופח, סוכר)
- מחברים את שתי התערובות ויוצרים עיסה אחידה.
- שופכים 2/3 מהתערובת לאינגלישקייק. ל- 1/3 שנותר מוסיפים כף קקאו.
- שופכים את התערובת שנותרה (עם הקקאו) לאינגלישקייק. בעזרת מזלג יוצרים תנועות מעגליות – שילוב בין שני הצבעים.
- אופים כ- 30 דקות או עד שהקיסם יוצא יבש עם מעט פרורים.
- מחכים מעט שהעוגה תתקרר. מפזרים מעט אבקת סוכר.