מצרכים:
- 6 פלפלים צבעונים גדולים
- 500 גרם בשר טחון
- בצל גדול קצוץ
- כף שמן
- 500 גרם בשר טחון
- 3/4 כוס אורז לא מבושל
- 1/2 כוס כוסברה/פטרוזיליה קצוצה
- 2 שיני שום
- תבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל שחור.
לרוטב:
- עגבניות 4
- כף רסק
- 1 כף שמן
- כפית סוכר
- 1/4 כוס קצוצה של כוסברה/פטרוזיליה
- מלח, פלפל שחור
- פלפל חריף
אופן ההכנה:
- מטגנים בסיר את הבצל, השום יחד עם הכוסברה והבשר.
- כשהבשר משנה את הצבע מוסיפים את האורז והתבלינים.
- מוסיפים חצי כוס מים ומביאים לרתיחה. מבשלים 10 דקות על אש נמוכה ומורידים מהאש.
- חותכים לכל פלפל את ה"ראש" וממלאים את הפלפלים בתערובת הבשר (לא עד הסוף). נשמור את ה"ראשים" להמשך.
- רוטב: טוחנים את העגבניות. מטגנים בצל בסיר, מוסיפים את העגבניות הטחונות, כוס מים, מלח, פלפל שחור ופלפל חריף. מביאים לרתיחה ומוסיפים את הכוסברה/פטרוזיליה.
- מניחים את הפלפל בסיר עם הרוטב. שופכים 2 כפות רוטב לתוך על פלפל. מכסים את הפלפלים ב"ראשים" ששמרנו ומבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות.