פלפל ממולא

מצרכים:

  1. 6 פלפלים צבעונים גדולים
  2. 500 גרם בשר טחון
  3. בצל גדול קצוץ
  4. כף שמן
  5. 500 גרם בשר טחון
  6. 3/4 כוס אורז לא מבושל
  7. 1/2 כוס כוסברה/פטרוזיליה קצוצה
  8. 2 שיני שום
  9. תבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל שחור.

לרוטב:

  1.   עגבניות 4
  2. כף רסק
  3. 1 כף שמן
  4. כפית סוכר
  5. 1/4 כוס קצוצה של כוסברה/פטרוזיליה
  6. מלח, פלפל שחור
  7. פלפל חריף

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים בסיר את הבצל, השום יחד עם הכוסברה והבשר.
  2. כשהבשר משנה את הצבע מוסיפים את האורז והתבלינים.
  3. מוסיפים חצי כוס מים ומביאים לרתיחה. מבשלים 10 דקות על אש נמוכה ומורידים מהאש.
  4. חותכים לכל פלפל את ה"ראש" וממלאים את הפלפלים בתערובת הבשר (לא עד הסוף). נשמור את ה"ראשים" להמשך.
  5. רוטב: טוחנים את העגבניות. מטגנים בצל בסיר, מוסיפים את העגבניות הטחונות, כוס מים, מלח, פלפל שחור ופלפל חריף. מביאים לרתיחה ומוסיפים את הכוסברה/פטרוזיליה.
  6. מניחים את הפלפל בסיר עם הרוטב. שופכים 2 כפות רוטב לתוך על פלפל. מכסים את הפלפלים ב"ראשים" ששמרנו ומבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות.

תוכן עניינים

מתכונים נוספים