מצרכים:
- גביע קוטג' 5%
- 70 גרם בולגרית מעודנת 5%
- 1/2 גביע גבינה 5%
- 2 ביצים
- 1/2 ברוקולי חתוכה לפרחים קטנים
- 1/2 כרובית חתוכה לפרטים קטנים
- 1 בצל
- 5 כפות קוואקר
- מעט מלח, פלפל, אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
- מפרקים את הברוקולי והכרובית לפרחים. מכניסים אותם לסיר עם מים רותחים ומעט מלח ומביאים שוב לרתיחה. חולטים את הירקות ל-5 דקות ומסננים.
- מאדים בצל במעט שמן עד שהוא מתחיל להשחים. מניחים בצד לקירור.
- בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים (מלבד חצי מכמות הבולגרית).
- מעבירים את התערובת לתבנית משומנת בגודל 2030Xס"מ. למראה יפה, משתדלים להעמיד את התפרחות כשהן פונות כלפי מעלה.
- מעל התערבות המסודרת בתבנית, מפזרים את חצי מכמות הבולגרית שנותרה.
- אופים 45 דקות בחום של 180 מעלות, עד שפני הפשטידה מזהיבים מעט.