מצרכים:
- כרישה גדולה (250 גרם) חתוכה לטבעות בעובי 1 ס"מ
- 2 קישואים / 2 גמבות
- בצל גדול קצוץ
- 2 ביצים
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפיות שמן זית
- 80 גרם גבינה בולגרית %5
- 2 גביעי קוטג' (250 גרם) %3
- 4 כפות קמח
- 1/2 כפית אבקת אפיה
- תבלינים – מלח, פלפל שחור גרוס, אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
1 .חותכים את הבצל, הפטריות והכרישה.
2 .מטגנים את הבצל עד להזהבה ולאחריו מוסיפים את הכרישה ולבסוף את הפטריות.
3 .מעבירים את הירקות, לאחר שהתקררו מעט, לקערה ומוסיפים לתוכה את הקוטג'
והבולגרית ומערבבים היטב.
4 .מוסיפים את הביצים, הפטרוזיליה, התבלינים ומערבבים.
5 .לבסוף מוסיפים את הקמח התופח.
6 .מעבירים את הבלילה לתבנית פיירקס או 2 אינגליש קייק.
7 .אופים למשך 40-30 דקות עד שהפשטידה מזהיבה ומתייצבת לתנור שחומם
מראש ל-170 מעלות.