לזניית כרוב

מצרכים:

  1. בצל קצוץ
  2. 3 שיניי שום 
  3. 1/2 כרוב 
  4. 3 ביצים
  5. 3 קמח תופח
  6. פטרוזיליה
  7. גביע גבינה 5%
  8. 2 כפות מיונז לייט
  9. כפית אבקת מרק
  10. 2/3 כפית מלח
  11. 1/2 כפית פלפל
  12. כפית גדושה אורגנו
  13. חצילים מקולפים חתוכים לפרוסות דקות

 

רוטב:

  1. 2 שיניי שום 
  2. קופסת רסק קטנה
  3. 400 גרם /קופסת mutti (עגבניות מרוסקות) 
  4. 1/3 כוס מים 
  5. תבלינים – 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל, כפית גדושה ארוגנו, בזיליקום.

מעל:

  1. 70 גרם בולגרית 5% 
  2. 2 פרוסות גבנ"צ 9%

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הכרוב לפרוסות דקות. 
  2. מטגנים במחבת את הבצל קצוץ, שיניי השום. 
  3. מוסיפים את הכרוב החתוך. מבשלים עד שהנפח מצטמצם והכרוב משנה מעט את
  4. צבעו. סגור את האש ונקרר מעט
  5. בקערה נפרדת נערבב את הביצים, קמח, גבינה, מיונז, פטרוזיליה קצוצה והתבלינים. 
  6. מערבבים את הכרוב שהתקרר לבלילה שהכנו.                                                                                                                                                                                                                                        

 

הכנת הרוטב:

  1. מחממים שמן במחבת ומטגנים את השום.
  2. מוסיפים את הרסק, העגבניות המרוסקות והמים.
  3. מוסיפים את התבלינים. מביאים לרתיחה.
  4. מבשלים כ20 דקות על אש נמוכה עד שמצטמצם. 

 

סידור הלזנייה:

  1. 3 שכבות כרוב, 3 שכבות רוטב שביניהם יש חציל ולמעל גבינה
  2. שכבה מתערובת הכרוב
  3. שכבה מרוטב העגבניות
  4. שכבת חצילים
  5. שכבת מתערובת הכרוב
  6. שכבת מרוטב העגבניות
  7. שכבה מתערובת הכרוב
  8. שכבה מרוטב העגבניות 
  9. לגרד בולגרית, וגבינה צהובה

להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות, למשך 50 דקות

תוכן עניינים

מתכונים נוספים