מצרכים:
- בצל קצוץ
- 3 שיניי שום
- 1/2 כרוב
- 3 ביצים
- 3 קמח תופח
- פטרוזיליה
- גביע גבינה 5%
- 2 כפות מיונז לייט
- כפית אבקת מרק
- 2/3 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל
- כפית גדושה אורגנו
- חצילים מקולפים חתוכים לפרוסות דקות
רוטב:
- 2 שיניי שום
- קופסת רסק קטנה
- 400 גרם /קופסת mutti (עגבניות מרוסקות)
- 1/3 כוס מים
- תבלינים – 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל, כפית גדושה ארוגנו, בזיליקום.
מעל:
- 70 גרם בולגרית 5%
- 2 פרוסות גבנ"צ 9%
אופן ההכנה:
- חותכים את הכרוב לפרוסות דקות.
- מטגנים במחבת את הבצל קצוץ, שיניי השום.
- מוסיפים את הכרוב החתוך. מבשלים עד שהנפח מצטמצם והכרוב משנה מעט את
- צבעו. סגור את האש ונקרר מעט
- בקערה נפרדת נערבב את הביצים, קמח, גבינה, מיונז, פטרוזיליה קצוצה והתבלינים.
- מערבבים את הכרוב שהתקרר לבלילה שהכנו.
הכנת הרוטב:
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את השום.
- מוסיפים את הרסק, העגבניות המרוסקות והמים.
- מוסיפים את התבלינים. מביאים לרתיחה.
- מבשלים כ20 דקות על אש נמוכה עד שמצטמצם.
סידור הלזנייה:
- 3 שכבות כרוב, 3 שכבות רוטב שביניהם יש חציל ולמעל גבינה
- שכבה מתערובת הכרוב
- שכבה מרוטב העגבניות
- שכבת חצילים
- שכבת מתערובת הכרוב
- שכבת מרוטב העגבניות
- שכבה מתערובת הכרוב
- שכבה מרוטב העגבניות
- לגרד בולגרית, וגבינה צהובה
להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות, למשך 50 דקות