מצרכים:
- 3/4 כוס עדשים ירקות
- כוס וחצי אורז
- 3 וחצי כוסות מים
- 2 כפות שמן
- 2 בצלים קצוצים
- 2 גזרים מגורדים
- קישוא חתוך לריבועים קטנים
- כף מלח
אופן ההכנה:
- משרים את העדשים במים כשעתיים.
- בסיר מטגנים את הבצלים עם 2 כפות שמן עד להזהבה ומוציאים לקערה.
- באותו הסיר (שהוצא ממנו הבצל), שמים כף שמן ומטגנים מעט את הגזר והקישוא.
- מסננים את העדשים. מוסיפים לסיר את האורז, העדשים והמלח, ומערבבים.
- מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה לנמוכה. מבשלים כ-20 שעה ומכבים את האש. משאירים את הסיר סגור עוד כ-10 דקות.
- מוספים למג'דרה המבושלת את הבצל המטוגן.