מג'דרה עם בצל

מצרכים:

  1. 3/4 כוס עדשים ירקות
  2. כוס וחצי אורז 
  3. 3 וחצי כוסות מים
  4. 2 כפות שמן
  5. 2 בצלים קצוצים
  6. 2 גזרים מגורדים
  7. קישוא חתוך לריבועים קטנים
  8. כף מלח

 

אופן ההכנה:

  1. משרים את העדשים במים כשעתיים.
  2. בסיר מטגנים את הבצלים עם 2 כפות שמן עד להזהבה ומוציאים לקערה.
  3. באותו הסיר (שהוצא ממנו הבצל), שמים כף שמן ומטגנים מעט את הגזר והקישוא.
  4. מסננים את העדשים. מוסיפים לסיר את האורז, העדשים והמלח, ומערבבים.
  5. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה לנמוכה. מבשלים כ-20 שעה ומכבים את האש. משאירים את הסיר סגור עוד כ-10 דקות.
  6. מוספים למג'דרה המבושלת את הבצל המטוגן.

תוכן עניינים

מתכונים נוספים