מצרכים:
- בצל בינוני קצוץ
- 2 גזרים קצוצים
- 3 מקלות סלרי
- קופסת עגבניות מרוסקות (800 גרם)
- קופסה קטנה רסק עגבניות
- 2 כוסות מים
- תבלינים: כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור, 2 עלי דפנה
אופן ההכנה:
- מחממים בסיר גדול את שמן הזית על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי ומבשלים כ-3 עד 5 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד.
- מוסיפים את העגבניות, רסק העגבניות, מים, עלי הדפנה, המלח והפלפל, מביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ-30 דקות. מכבים את האש, טועמים ומתקנים את התיבול אם צריך.
- מכבים את האש, טועמים ומתקנים את התיבול אם צריך.
- למרק מחיתי וסמיך יותר – ממתינים שהמרק יתקרר וטוחנים בבלנדר.