עוף בקארי וחלב קוקוס

 

מצרכים:

  1. כף שמן זית
  2. בצל גדול קצוץ
  3. 3 שיני שום קצוץ
  4. 500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
  5. 3/4 פחית מי קוקוס (עד 80 קלוריות ל100 מ״ל) 
  6. תבלינים: כף אבקת קארי, 1/2 כפית כורכום, כפית שבבי צ׳ילי, 1/2 כפית מלח 
  7. כף סויה 

 

מלמעלה:

שליש כוס בצל ירוק קצוץ

חצי צרור כוסברה קצוצה

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את רצועות העוף בקערה עם אבקת קארי, כורכום ורוטב סויה. מערבבים היטב ומניחים בצד.
  2. מחממים מחבת שטוחה ורחבה על ומוסיפים את שמן הזית. 
  3. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים אותם במשך מס׳ דקות, עד שהם מתרככים. 
  4. מגבירים את הלהבה לאש גבוהה ומוסיפים את נתחי העוף המתובלים. 
  5. מקפיצים אותם כמה דקות ומחזקים מעט את התיבול – מוסיפים עוד חצי כפית של כורכום וקארי, ועוד כף סויה. 
  6. מוסיפים את מי הקוקוס ומתבלים במלח ושבבי צ’ילי. מביאים לרתיחה, ומנמיכים את האש. 
  7. מבשלים בבעבוע עדין כמה דקות עד שהרוטב מסמיך. טועמים ומתקנים תיבול.
  8. מפזרים מעל בצל ירוק וכוסברה קצוצים דק.

תוכן עניינים

מתכונים נוספים