מצרכים:
- 300 גרם דג אמנון
- 2 כפות שמן זית
- 2 כוסות פטריות קצוצות / /4 קופסת שימורים
- 1/2 כוס מיץ לימון
- עגבנייה פרוסה
- תבלינים – מלח, פלפל שחור ורוזמרין לפי הטעם
- תרסיס שמן לשימון התבנית
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום בינוני. מרססים תבנית פיירקס בתרסיס שמן ומניחים בה את הדגים
- מחממים במחבת את השמן ומוסיפים את הפטריות. מאדים על אש נמוכה עד לריכוך, ומוסיפים 2 כפות ממיץ הלימון. מתבלים, מערבבים ומסירים מהאש.
- שופכים את תערובת הירקות על הדגים שבתבנית, מעטרים בפרוסות העגבנייה ומטפטפים על התבנית את 2 כפות מיץ הלימון הנותרות. אופים 20 דקות.