פלפל ממולא בורגול ועדשים כתומות

מצרכים:

  1. 6 פלפלים צבעונים גדולים
  2. 1/2 כוס אורז בורגול
  3. 1/2 כוס עדשים כתומות
  4. 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה ניתן לשלב גם שמיר קצוץ ונענע
  5. כף רסק עגבניות
  6. תבלינים: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה 

החומרים לרוטב:

  1. 3 כוסות מים רותחים
  2. 100 גרם, קופסה קטנה רסק עגבניות
  3. בצל קצוץ
  4. 2 שיני שום קצוצות
  5. כף שמן
  6. מלח, פלפל, פפריקה, 1/4 כפית מוסקט, 

אופן ההכנה:

  1. משרים את הבורגול  בכוס מים רותחים מושרים 20 דקות. משרים את העדשים בכוס מים למשך 20 דקות. מסננים עודפי מים.
  2. מעבירים את הבורגול והעדשים לקערה ומוסיפים את עשבי התיבול, התבלינים וכף רסק. מערבבים היטב
  3. מסירים לפלפלים את ה"ראש" מוצאים את הליבה, שומרים את המכסה וממלאים כל פלפל בבלילה של הבורגול ועדשים עד בסוף. שומרים את המכסה.

הרוטב:

  1. מטגנים בצל עד הזהבה ואחריו מוסיפים את השום, הסלרי, התבלינים ואת רסק העגבניות.
  2. מוסיפים לסיר מים עד ל1/3 גובה  הסיר ומביאים לרתיחה.
  3. מסדרים את הפלפלים הממולאים בסיר. סוגרים עם המכסה ומכסים במים עד ל 3/4 גובה מהפלפלים.
  4. בעזרת כף מרטיבים את החלק העליון של כל פלפל.
  5. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים כ- 40 דקות.
  6. מערבבים חצי מהרוטב לתערובת של הבורגול והעדשים ומבשלים כ שעה. מכבים את האש ומוסיפים את הפטרוזיליה.
  7. ניתן להכניס לתנור לכחצי שעה צריבה.

תוכן עניינים

מתכונים נוספים