מצרכים:
- 6 פלפלים צבעונים גדולים
- 1/2 כוס אורז בורגול
- 1/2 כוס עדשים כתומות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה ניתן לשלב גם שמיר קצוץ ונענע
- כף רסק עגבניות
- תבלינים: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה
החומרים לרוטב:
- 3 כוסות מים רותחים
- 100 גרם, קופסה קטנה רסק עגבניות
- בצל קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- כף שמן
- מלח, פלפל, פפריקה, 1/4 כפית מוסקט,
אופן ההכנה:
- משרים את הבורגול בכוס מים רותחים מושרים 20 דקות. משרים את העדשים בכוס מים למשך 20 דקות. מסננים עודפי מים.
- מעבירים את הבורגול והעדשים לקערה ומוסיפים את עשבי התיבול, התבלינים וכף רסק. מערבבים היטב
- מסירים לפלפלים את ה"ראש" מוצאים את הליבה, שומרים את המכסה וממלאים כל פלפל בבלילה של הבורגול ועדשים עד בסוף. שומרים את המכסה.
הרוטב:
- מטגנים בצל עד הזהבה ואחריו מוסיפים את השום, הסלרי, התבלינים ואת רסק העגבניות.
- מוסיפים לסיר מים עד ל1/3 גובה הסיר ומביאים לרתיחה.
- מסדרים את הפלפלים הממולאים בסיר. סוגרים עם המכסה ומכסים במים עד ל 3/4 גובה מהפלפלים.
- בעזרת כף מרטיבים את החלק העליון של כל פלפל.
- מנמיכים לאש קטנה ומבשלים כ- 40 דקות.
- מערבבים חצי מהרוטב לתערובת של הבורגול והעדשים ומבשלים כ שעה. מכבים את האש ומוסיפים את הפטרוזיליה.
- ניתן להכניס לתנור לכחצי שעה צריבה.