פלפל ממולא בעדשים ואורז

מצרכים:

  1. 6 פלפלים צבעונים גדולים
  2. בצל קצוץ
  3. 1/2 כוס אורז מלא
  4. 1/2 כוס עדשים כתומות
  5. כפית שמן
  6. תבלינים – מלח, פלפל, פפריקה 

החומרים לרוטב:

  1. 5 כוסות מים רותחים
  2. 4 עגבניות
  3. בצל קצוץ
  4. כף שמן
  5. תבלינים – מלח, פלפל, פפריקה, 1/4 כפית מוסקט, כפית סוכר

אופן ההכנה:

1. משרים את האורז המלא במים פושרים כשעה.
2. מסירים לפלפלים את ה"ראש" ושומרים את המכסה.
2. על מחבת פסים עם תרסיס שמן קולים את הפלפלים
4. קוצצים בצל ומטגנים עם כפית שמן.
5. מוסיפים את האורז והעדשים ומטגנים מספר דקות נוספות ומתבלים (מלח, פלפל, פפריקה).

הרוטב:

1. מגרדים בפומפייה את העגבניות
2. מטגנים בצל עם כפית שמן מוסיפים את העגבניות המגורדות, המים והתבלינים (מלח, פלפל, פפריקה חריפה, מוסקט וסוכר).
3. מערבבים חצי מהרוטב עם התערובת של האורז והעדשים וממלאים עד לשני שליש מהפלפלים.
4. מניחים בסיר עם שאר הרוטב את הפלפלים ומבשלים על אש נמוכה במשך שעה.
5. ניתן להכניס לתנור לכחצי שעה צריבה.

תוכן עניינים

מתכונים נוספים