מצרכים:
- כוס עדשים כתומות (170 גרם)
- בצל מגורד
- 2 גזרים
- 5 כפות פירורי לחם
- 1/2 כוס פטרוזיליה
- 2 ביצים
- כף שמן
- תבלינים – 1/2 כפית כורכום, כפית כמון, 1/2 כפית פלפל שחור, מלח
אופן ההכנה:
- שוטפים את העדשים הכתומות, מעבירים לסיר עם מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מבשלים עד לריכוך, מסננים את הנוזלים וממתינים שיתקררו.
- סוחטים את הירקות המגורדים ומערבבים עם כל המצרכים עד לקבלת מסה אחידה. מומלץ להכניס למקרר לשעה.
- מחממים תנור ל- 180 מעלות טורבו, מרפדים תבנית בנייר אפייה, משמנים מעט עם מברשת סילקון את נייר האפייה.
- יוצרים קציצות ומניחים על נייר האפייה.
- אופים כ-15 דקות, עד התרככות והזהבה