קציצות עדשים

מצרכים:

  1. כוס עדשים כתומות (170 גרם)
  2. בצל מגורד
  3. 2 גזרים
  4. 5 כפות פירורי לחם
  5. 1/2 כוס פטרוזיליה 
  6. 2 ביצים
  7. כף שמן 
  8. תבלינים – 1/2 כפית כורכום, כפית כמון, 1/2 כפית פלפל שחור, מלח 

 

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את העדשים הכתומות, מעבירים לסיר עם מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מבשלים עד לריכוך, מסננים את הנוזלים וממתינים שיתקררו.
  2. סוחטים את הירקות המגורדים ומערבבים עם כל המצרכים עד לקבלת מסה אחידה. מומלץ להכניס למקרר לשעה. 
  3. מחממים תנור ל- 180 מעלות טורבו, מרפדים תבנית בנייר אפייה, משמנים מעט עם מברשת סילקון את נייר האפייה.
  4. יוצרים קציצות ומניחים על נייר האפייה. 
  5. אופים כ-15 דקות, עד התרככות והזהבה

תוכן עניינים

מתכונים נוספים